IF Åland orientering - ljuset i mörkret
IF Åland - Suomeksi  IF Åland - English  IF Åland - RSS  IF Åland - Facebook  
Välkommen till IF Åland orientering
IF Åland orientering
Orienteringsnyheter
Hej alla orinterare på Åland!

Vi inom Frivilliga Räddningstjänsten(FRT) på Åland är intresserade av att bredda vår bas av frivilliga. Nu tänker vi att goda orienterar verkligen skulle vara en tillgång för samhället och hjälpa genom FRT. FRTs grundidé är enkel och den går ut på att hjälpa myndigheter vid olika situationer där det kan tänkas behöva extra organiserade frivilliga krafter. Exempel på uppdrag vi har är efterspaning av försvunnen person, evakueringar och andra lämpliga uppgifter där duktiga, kunniga och organiserade frivilliga behövs. Förenklat så går det att jämföra FRT med Missing people i Sverige. Fast utöver detta har vi större bredd på vårt arbete. Läs gärna mer här: https://vapepa.fi/sv/node/405

Vi har redan ett gott samarbete med Ålands skogskarlar men nu år 2018 så är jag övertygad om att det även finns många kunniga och intresserade kvinnor och män under 50 år som skulle kunna vara en bra resurs.

Allt bygger på frivillig basis och jag vet att det finns en stark vilja hos den åländska befolkningen att hjälpa till vid nödsituationer. Det är också ett fantastiskt bra sätt att komma in i det åländska samhället för nya personer som har flyttat till Åland.

För den intresserade så har vi även en grundkurs lördagen 10 februari här i Mariehamn. Man behöver vara 18 år och ha ett intresse för att hjälpa människor men ingen tidigare kunskap om FRT krävs. Anmälningar och frågor går via mig senast 5 februari. Läs gärna mer på vår facebook.

 

Med vänlig hälsning

Olof Collin

Beredskapschef

Finlands Röda Kors, Ålands distrikt

Kontor: +358 (0)40 6758455

olof.collin@redcross.fi

<< Tillbaka till nyheterna

08 Feb 2018 av Matti J

Powered by CuteNews
Hur gick den senaste tävlingen?
Resultat
Senaste resultat uppladdat till resultatdatabasen är:
Vintercup 2 | Till resultat
Påsk på Åland 31.3-2.4.2018
IF Åland & Tampereen Pyrintöö 2-dagars
IF Åland orientering på Facebook
IF Åland - Facebook
Skogsråddet - orienteringspaket för motionärer
Skogsråddet
Orientering med mobilen
Mobo orientering
Sponsorer
Andelsbanken

Eckerö Linjen

© Copyright 2019 IF Åland orientering.